Hírös Kecskemét város látnivalói és nevezetességei

Kecskeméti látnivaló: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

A szabadidőközpontról

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont 174 hektárnyi füves-fás parkja csodálatos természeti környezetet biztosíthat egy könnyed sétához, kocogáshoz vagy egy kellemes vasárnap délutánhoz, hiszen különböző kikapcsolódási lehetőségekkel várja az oda kilátogatókat. A város sport- és lakóterületeivel határos park 40 hektárnyi taván lehet horgászni, wakeboardozni, kajak-kenuzni vagy épp sárkányhajót bérelni.

Több mint 65 kialakított horgászállás van vizein, ahol többször rendeztek már horgászversenyt is.

A családjukkal kilátogató gyerekek számára a játéklehetőséget a homokozó és a felújított játszótér biztosítja. A játszótér egyik központi eleme a vár, amely mászóhálóval, csúszdával, fel- és lejárókkal a gyerekek kedvence. Az árnyékos homokozó, a csúszdák és a "vár" mellett egyéb izgalmas játékelemek is megtalálhatóak. A télen-nyáron üzemelő hófánk pálya is egyedülálló attrakció dél-alföldi régióban.

A 3 kimért futópálya mellett 2500 m2 strandkézilabda-, strandröplabda-, és strandfoci pálya, szabadtéri kosárlabdapálya, szabadtéri fitness park biztosít lehetőséget a sportolásra.

Akinek pedig szabadtéri bográcsozáshoz, sütögetéshez támadt kedve, azoknak a kijelölt és kiépített bográcsozó helyeiket ajánlják, amelynek használatához előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont tökéletes választás céges családi vagy sportnapra, csapatépítő vagy outdoor tréningre, de kiváló rendezvényhelyszín is egyben. Egyedi kéréseket is megvalósítanak.