Hírös Kecskemét város látnivalói és nevezetességei

Kecskeméti látnivaló: Kecskeméti Fürdő

Kecskeméti Fürdőről

A Kecskeméti Fürdő 2800 m2 fedett vízfelülettel rendelkező versenyuszoda, élményfürdő, valamint wellness és regionális gyógyfürdő, melyhez étterem is tartozik.

A fürdőben több különböző részleg található: a sportolni vágyók számára készült versenyuszoda, a szórakozni vágyóknak az élményfürdő, a pihenés és relaxálás kedvelőinek a termál zóna és a szaunavilág, a gyógyulni szándékozóknak a wellness- és gyógyászati részleg.

A fürdőben található, több mint 1000 méterről feltörő, 49 Celsius fokos Hírös Gyógyvíz enyhíti a reumatológiai problémákat. Kiválóan alkalmas a kopásos jellegű ízületi és gerincbetegségek, izomfájdalmak, idült ideggyulladások, Bechterew betegség, sokízületi gyulladás, idült nőgyógyászati gyulladások gyógyítására és balesetek, sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére. A nátrium-hidrogénkarbonátos, kloridos víz jelentős mennyiségű jódot, brómot és fluoridot tartalmaz, 5755 mg/liter összes oldott ásványi anyag tartalommal.

A Fürdő mellett közvetlenül a nyári időszakban strandfürdő is üzemel. Hat medence – gyermek-, élmény-, aktív strandmedence, 50 méteres úszó- és egy termálmedence –, öt csúszda, illetve mediterrán hangulatú homokos napozópart biztosítja a kényelmet és a felhőtlen szórakozást.