Hírös Kecskemét város látnivalói és nevezetességei

Kecskeméti látnivaló: Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Népi Iparművészeti Gyűjteményről

A jellegzetes kecskeméti épületben 1984 decemberében nyílt meg a népi iparművészet remekeit bemutató állandó kiállítás. Az impozáns belső terekkel rendelkező, az átlagnál jóval tágasabb - mintegy 800 négyzetméteres - kiállítótérben méltó helyet kapott a népi iparművészet mind az öt fő szakága (faragás, fazekasság, hímzés, szövés, népi kismesterségek).

Lehetőség van arra is, hogy időszaki kiállításoknak is helyet adjanak. Ezeken a kiállításokon az elmúlt években számtalan alkotó, alkotóközösség, gyűjtemény mutatkozhatott be.

Elsősorban gyermekek számára hirdetnek rendszeresen kézműves foglalkozásokat, de a felnőttek is érdeklődéssel tekintenek meg, illetve vesznek részt egy-egy népi iparművész magas szintű szakmai bemutatóján vagy éppen a népi ételkészítést bemutató sorozatukon.

A játékkuckóban a legifjabb látogatók is megismerhetik és kipróbálhatják a paraszti világ természetes anyagokból készült hagyományos játékait és a mai alkotók kreativitást, a gyermeki képzeletet fejlesztő játékszereit.